Anne ve baba olmak çok heyecan verici eşsiz bir deneyimdir. Bu süreç aslında bebek doğunca değil, anne ve baba olmaya karar verildiği andan itibaren başlar. Bu kararı veren anne ve baba adayların hayat farklılaşır. Ebeveyn olmaya karar veren anne ve baba adaylarının algıları ve alışkanlıkları yavaş yavaş değişir. En büyük değişimlerden biri anne adayın hormonlarındadır. Anne ve baba adayı hamilelik haberini aldıkları andan itibaren bu değişimler daha net belli olmaya başlar. Anne adayı hem ruhsal hemde fiziksel olarak değişim gösterirken, baba adayı ise baba olmaya hazırlanmaya başlar. Hamilelik döneminde aslında toplumda çok bilinmeyen şaşırtıcı bazı olaylar gerekleşir.

Günlük hayatta mutluluk, öfke ve şaşkınlık gibi duyguları gösterirken mimikler ile duygular süslenir. Bir çok kişi mimiklerimin zamanla öğrenildiğini düşünmektedir. Ancak son yıllarda yapılan bazı araştırmalarda anne karnında bebeklerin mimik yaptıkları gözlemlenmiştir.

Bebekler belli bir döneme geldiğinde anne sütüne ek olarak takviye gıda alamaya başlarlar. Anneler bebeklerinin o aldıkları gıdanın tadına ilk defa baktığını düşünürken aslında bebekleri o gıdanın tadına anne karnında bakmış olabilir. Bebeklerin tat alma duyusu 12. Haftada gelişmeye başlar ve bu haftadan sonra bebeklerin anne karnında keskin tatları alma olasılığı artmaktadır.

Doğan bebeklerin % 0.002 ‘sinin dişleri çıkmış olarak dünyaya gelmektedir. Hamilelik döneminde anne adayının fazla kalsiyum alması, bebeğin dişleri çıkmış şekilde dünyaya gelmesine neden olabilir. Bu durum bebeğin sağlığına zarar vermez. Bu bebeklerin dişlerinin kökleri çok zayıftır. Dişleri düşerken bebeklerin boğulmamaları ve dişlerini yutmamaları için doktorlar doğumdan sonra dişleri çekebilir.

Hamile olan anne adayları hafıza sorunları yaşayabilirler. Yapılan araştırmalarda hamilik döneminde hafıza kayıpları yaşasan kişiler olduğu görülmüştür. Bu hamilelerde düzenli gidilen yerlerin yada düzenli yapılan işlerin bile unutulduğu gözlemlenmiştir. Hamilelik döneminde salgılanan hormonlar bazı durumlarda beyin fonksiyonlarında değişiklik gösterebilir. Bu durum doğumdan sonra azalır ve annenin hafıza problemi ortadan kalkar.

Hamilelerin ses tellerinde de bazı durumlarda değişmeler olabilmektedir. Hamile olan kişinin östrojen ve progesteron hormonlarında medya gelen artıştan dolayı sesleri değişebilir. Hamilelik sonrasında hormonların düzelmesiyle birlikte bu kişilerin ses telleride normale döner.