Hamilelik bir kadının hayatındaki en özel dönemlerden biridir. Her şeyin yolunda gitmesi durumunda Anne ve baba adayının 9 ay boyunca bebeklerinin gelişimini sağlayıp, bebeklerinin gelmesini bekledikleri bir dönemdir. Çalışan bir anne adayının en büyük endişelerinden biri de çalışırken ki hamilelik dönemidir. Bu konu ile ilgili bazı yönetmelikler bulunmaktadır.

Hamilelik dönemindeki birinin günlük çalışma süresi yedi buçuk saattir. Bu kişiler yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. Bir çalışanın hamile olduğu raporla tespit edildikten sonra gece çalışmaya zorlanamaz. Hamile bir çalışanın doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin hakkı bulunmaktadır.

Hamile bir çalışan, hamileliğini riske atmayacak hafif işlerde çalışmalıdır. Eğer işi gebeliği tehdit edecek bir işse ve başka bir işe geçişi sağlanamıyorsa kendi isteği doğrultusunda çalıştığı yerinde onaylaması halinde ücretsiz izine ayrılabilir ve bu izin yıllık ücretli izin hakkını etkilemez.

Bazı durumlarda doktor isteği üzerine doğum iznine ek olarak 6 ay ücretsiz izin alınabilmektedir. Doğum izni olarak verilen 16 hafta için maaşlarda herhangi bir kesinti yapılmaz. Eğer 6 ay ekstra izin kullanılırsa ücretsiz izin sürecinde sayılmaktadır.

Bebeklerin gelişimini sağlaması için anne sütü oldukça önemlidir. Bu yüzden hamile çalışanların merak ettikleri sorulardan biri de süt iznidir. Hamilelik izni bitip anne işe başladıktan sonra ilk altı ay günde üç saat , ikinci altı ay iste günde bir buçuk saat süt izni bulunmaktadır. Süt iznini hangi saatlerde kullanacağı tamamen annenin tercihidir.