Yaz ayları birçok kişi için çok zor geçmektedir. Özellikle hamilelerin yaz aylarında yaşadıkları sıkıntı oldukça artmaktadır. Hamilelik dönemindeki hormonlardaki değişim ve kan akımındaki hızlanmadan dolayı vücut ısında artış gözlemlenmektedir. Yaz aylarında havın sıcaklığındaki artma ve vücut ısısı artış hamileler için yaz aylarının zor geçmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda yaz aylarında nem miktarının artması da anne adaylarını zorlayabilir. Yaz aylarında hamilelerin dikkat etmesi gereken bazı şeyler vardır.

Hamile kişiler için sıvı tüketmek oldukça önemlidir ve yaz aylarında sıvı tüketimin önemi daha da fazla artmaktadır. Anne adayları hormonsal değişikliklerden dolayı sıcağı daha fazla hissedebilir. Havaların ısınması ile hamile olan kişilerde yoğun olarak terleme başlar. Bu terleme ile anne adayı su kaybetmeye başlar. Hem bu suyu kaybını telafi etmek için hem de günlük su ihtiyacının karşılanabilmesi için bolca su tüketmesi gerekmektedir. Anne adaylarının vücutlarının susuz kalması nedeni ile rahimde kasılmalar ve bu kasılmalardan kaynaklı erken doğum olasılığı oluşabilmektedir. Bu sebeplerden de dolayı anne adaylarının bol bol su içmeleri gereklidir.

Anne adayları 11:00-16:00 arasında direk güneşe maruz kalmamalıdır. Gölge yerler tercih edilmeli, çok sıcak yerlerde bulmamalılardır. Çok sıcak olan ortamlarda klimalı yerler tercih edilebilir ancak klimalı alanın çok serin olması ya da dışarı ile çok ısı farkının olması anne adayının vücut direncini kırabilir. Anne adaylarında hamilelikle birlikte melatonin hormonu artar ve bu hormona bağlı olarak cilt güneşe maruz kaldığında bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Güneşe çıkmadan en az 25 dk önce tüm vücuda ve yüze koruyucu etkisi yüksek bir güneş kremi sürülmelidir.

Hamilelik döneminde uzun süren seyahatler tercih edilmemeli mümkün oldukça yakın yerler tercih edilmelidir. Uzun seyahatlerde anne adayında dolaşım bozukluğu ve pıhtı atması gibi problemler görülebilir. Eğer sağlık problemi yok ise ulaşım için uçak kullanılabilir. Araba ile ulaşım sağlanacak ise her 2 saatte mola verilip 15-20 dk yürüyüş yapılmalıdır. Doktor onayı ile yolculuklarda varis çorabı giyilmesi bu problemlerin riskini azaltabilir.

Hamilelik döneminde yüzmenin çok iyi geldiği bilinmektedir. Ancak her aktivitede olduğu gibi yüzmede de doktor onayı alınması gerekmektedir. Doktor onayı alındığı takdirde yüzmek için havuz yerine deniz tercih edilmelidir. Deniz tercih edilirken, denizinde temiz olduğundan emin olunması gereklidir. Hamilelik döneminde vücudun direnci düşer ve enfeksiyon kapma olasılığı artar bu sebeple havuz ve denizin temizliğinin önemi kadar ıslak mayo ile durmamak da çok önemlidir. Islak mayo ile durmak enfeksiyona sebep olabilir. Enfeksiyonlar böbreğe kadar ilerleyip erken doğumu sebep olabilir. Özellikle hamilelik dönemindeki kişilerin enfeksiyon kapmamaları çok önemlidir. Havuz ve denizin temizliğinden emin olunup kontroller yapıldıktan sonra yüzülmeye karar verildi ise, anne adaylarının kramp olasılıkları yüksek olduğu için derin yerlerde ve tek başına yüzmemeleri önerilmektedir.